Bize Ulaşın

Apartman, site, işyeri ve toplu yaşamların sürdürüldüğü bölgelerdeki çevre düzenlemesi yapılırken bazı özel detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Çevre düzenlemesi yapı bilgisi, estetik, statik, hidroloji, çizim ve dendroloji gibi bilgiler gerektirdiği için bu konuda profesyonel bir firma ile anlaşmanız daha doğru olabilir. Çevre düzenlemesi çerçevesinde yapılan ağaçlandırma, çimlendirme, bahçe düzenlemesi, çit ve bariyer uygulamaları “peyzaj” olarak da adlandırılıyor.

Bahçe ve çevre düzenlemesi için ilk önce proje hazırlanması ve firmalardan teklif alınması gerekiyor. Çevre düzenlemesi yapılırken her bir yapının birbirinden farklı olduğunun unutulmaması gerekiyor. Bir bölge için uygulanan bir peyzaj çalışması sizin alanınız için uygun olmayabilir. Bu sebeple, kendi alanınıza özel olabilecek peyzaj uygulamalarından yararlanmalısınız.

Çevre Düzenlemesinde Bitki Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Bitki seçimlerini rastgele veya kataloglardan yapmak yerine mekana ve yapıya uyumlu olabilecek şekilde yapmanız da son derece önemlidir. Bitki seçimlerinde ne tür bir ortam yaratmak istediğinizi de göz önünde bulundurmalısınız.

Ayrıca konutların giriş yolunun iki tarafına abartıya kaçmadan bitki düzenlemesi yapılmalıdır. Asıl ihtişamlı görünecek olan yer konutların arka bahçesi olmalıdır. Konutların uzak alanları için büyük bitkiler, yakın ve sık kullanılan bölümlerine ise küçük bitkiler ekilmelidir.

Çevre Düzenlemesinde Toprak Seçimi Nasıl Yapılır?

Çevre düzenlemesi yapılacak alandaki toprak kötü ise üst toprağı 5 ile 10 aralığında yenileyebilirsiniz. Alandaki toprak iyi drene edildiği zaman daha iyi sonuçlar elde edilebilmektedir.

Toprağı sürekli sulamak zaman içerisinde yorucu bir hal alabilir. Ancak otomatik sulama sistemleri sayesinde kişilerden bağımsız olarak sulama işlemi de yapılabilmektedir. Çevre düzenlemesindeki çalışmalarda sıralama ilk olarak büyük ağaçlar, çalılar, yer örtücüler, çiçekler ve rulo çim ekimi olarak devam etmektedir.